В нашия сайт ще откриете различни, интересни и висококачествени дамски дрехи големи размери и много красиви бижута! Можете да разгледате също така и аксесоарите, да се възползвате от специалните ни предложения, както и да прочетете интересни статии в блога ни!

 

Пожелаваме Ви приятно пазаруване!

Валута
BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Език
Меню
Профил
Език
 • Начало +
 • Чанти +
 • Бельо +
 • HOME +
 • Нови Продукти +
 • Промоции +
Вижте всички статии

Влияние на естествените камъни

Влияние на естествените камъни

Естествените камъни не са само красиво бижу. Още от древността хората усещат влиянието и лечебните свойства на естествените скъпоценни и полускъпоценни камъни. Естествените камъни са обагрени с известна доза магичност и загадъчност. За магическите свойства на камъните могат да се прочетат какви ли не вярвания. Те присъстват в преданията на почти всички епохи, култури и религии. Смята се че, подобно на хората, камъните излъчват енергия, която приемат от Космоса.

Именно тази енергия ни влияе положително както на физическо, така и на духовно ниво.

 

 

Символиката

 

Авантюрин

 

 

Камъкът на любовта, привлича любов. Древните вярвали, че който притежава този камък, ще изпита истинската любов, а влюбените ще бъдат предпазени от нещастия.Освен това внушава оптимизъм. Помага при хазартни игри. Придава самочувствие и добро настроение. Има поверие, че ако играете хазарт или си купувате фиш от лотария трябва да имате зелен авантюрин в левия джоб. Също така се приема, че усилва възприятията и творческото виждане. На изток определят зеления авантюрин като камък на сърдечната чакра.

 

 

Розов кварц

За бързо привличане на любов, за разпалване на любовна страст. Пази семейното щастие и разбирателство.
Енергията му носи вяра и надежда. Стимулира романтиката, чувствеността, щастието. Дава опора в кризи и огромна положителна енергия на притежателя си. Камъкът мощно подпомага справянето с проблемите във взаимоотношенията и разбитото сърце.
Кристалите му са отлични за използване при медитация, тъй като отстраняват стари негативни емоции като гняв, страх, вина и завист от минали преживявания.


 

Тюркоаз

 

Камък на здравето, щастието, любовта и богатството. Привлича любов, пари, уважение и покровителство, пази от вражди, зло и опасности помага за победа над враговете. Има поверие, че зашит в дрехата на любимия или любимата, тюркоазът пази от изневяра и привлича любовна страст.

 

Лунен камък

Носи успех и щастие. При влюбените засилва любовта и страстта. Носи късмет при хазартни игри.


Гранат

Дава власт над другите. Помага за любовни и други успехи. Събужда любовни страсти и подпомага потентността. Гранатът елиминира депресията, помага за стабилни любовни взаимоотношения. Гранатът е познат от дълбока древност и поради това на него се преписва огромна магическа сила. Говори се, че камъкът на Свещения Граал е точно гранат.


Ахат

Ахатът е от семейството на кварца. Има много видове и цветове. Вероятно най-познатият и разпространен камък с множество значения и символики. Повечето ахати се оцветяват изкуствено. Ахатът защитава и успокоява. Ахатът подобрява умствените функции, задълбочава концентрацията. Ахатът подобрява умствените функции, задълбочава концентрацията.


 

Аквамарин

Името на камъка идва от „аква“ - латинското наименование за „вода“ и „марин“- „морски“. Още от древността това е камъкът на мореплавателите – помага им да намерят пътя към дома. Много магичен камък – смята се, че ни помага да разгадаем скрити послания и ни пробужда духовни способности. Това е камъкът на пророците, шаманите, лечителите и мистиците.

Аквамаринът е камъкът на любовта. Подходящ е за медитация.


 

Аметист

 

Камъкът на духовността и спокойствието. Има успокояващ ефект, защитава, усилва интуицията. Помага срещу безсъние, когато се постави под възглавницата. Предпазва от магия и помага за преодоляване на емоционални наранявания.


Хематит

Камъкът на ума. Носи успокояваща енергия. Πpeз cpeднoвeĸoвиeтo e извecтeн ĸaтo „ĸaмъĸ нa ĸpъвтa”, пopaди това, чe при полиране вoдaтa ce oцвeтявa в ĸъpвaвo чepвeн цвят. Xeмaтитът зaщитaвa духовната eнepгиятa и гapaнтиpa нeгoвoтo oцeлявaнeто на човека, който го носи. Подпомага лoгичecĸoто миcлeнe и зacилвa мaтeмaтичecĸитe знaния.
Още от древността е бил известен „камък на магьосниците“. Хематитът е подходящ за амулет за привличане на пари.


 

Хаулит

Камъкът на спокойствието. Хаулитът е бял камък със сини ивици. Тъй като е сравнително мек минерал и се поддава на оцветяване, често срещано е да се обагря в синьо и да се предлага като тюркоаз. Хаулитът влияе благоприятно върху стреса, напрежението и безпокойството. За да повлияе се препоръчва да се носи до тялото. Вярва се още, че ще избистри мислите Ви и ще се концентрирате върху поставените си цели, като същевременно ще подобри паметта Ви и ще отвори вратите към нови познания и мъдрост. На физично ниво се смята, че Хаулита влияе положително върху метаболизма и отделителната система, както и при някои кожни заболявания. Пречиства кръвта и тялото, високото съдържание на калции в минерала може да балансира липсата му в човешкия организъм.

Белият цвят на хаулита символизира невинност и в същото време олицетворява силата на човешкото достойнство.Помага да се освободим от яростта и безконтролния гняв, от тревожните мисли. Поема в себе си негативната енергия и отрицателните емоции.Хаулитът формулира амбициите- духовни и материални и ни помага да ги осъществим.

Смята се и за един от най-силните минерали за изостряне на паметта.


 

Яспис

Камъкът без блясък и прозрачност, но с най-разнообразни знайни и незнайни цветове. Той е известен на човека от незапомнени времена. Камъкът дава сила и кураж. За него си твърди, че се появява в живота на човек когато е на прага на екзистенциално изтощение. улеснява процеса на бременност, увеличава плодородието и преборва импотентността. улеснява процеса на бременност, увеличава плодородието и преборва импотентността. Най-често се срещат червен и зелен яспис, далматински яспис, пейзажен и леопардов яспис.


 


 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
 • Поли
  Здравейте, изработвате ли гривни от естествени камъни по поръчка?
  Отговори ›
  • vfashion
   Здравейте, да, можете да поръчате бижута с избрани от Вас естесвени камъни на тел. 0878 104 552.
«1»

 

 

  Безплатна

  доставка

  над 80 лева!

 

 

 

Телефон за поръчка:

0878 104 552