В нашия сайт ще откриете различни, интересни и висококачествени дамски дрехи големи размери и много красиви бижута! Можете да разгледате също така и аксесоарите, да се възползвате от специалните ни предложения, както и да прочетете интересни статии в блога ни!

 

Пожелаваме Ви приятно пазаруване!

Валута
BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Език
Меню
Профил
Език
 • Начало +
 • Чанти +
 • Бельо +
 • HOME +
 • Нови Продукти +
 • Промоции +
Вижте всички статии

Балансирайте енергийните колела на своето тяло

Балансирайте енергийните колела на своето тяло

В забързаното си ежедневие, ние често се оставяме течението да ни води. Съсредоточаваме се само върху повърхностните неща  и забравяме да спрем, за да се замислим за живота си, за емоционалното и физическото си състояние. 

Има моменти обаче, в които вече искаме да се отърсим от цялото това натоварване, да затворим очи и да подишаме с цели дробове. Моменти, в които имаме нужда да погледнем навътре и да забравим за заобикалящия ни свят. Осъзнаваме, че не трябва да сме толкова безотговорни към себе си и към здравето си. В един такъв момент преди много време решихме (ние, безотговорните към здравето си авторки на този сайт), че няма да ни навреди да се отделяме от любимите си компютри за по 10-ина минути на ден, за да правим упражнения за балансиране на чакрите. С времето много се запалихме и започнахме да разбираме влиянието на чакрите върху организма. Разбрахме също, че естествените минерали влияят положително върху чакрите и някакси ни е съвестно да пазим тази информация само за себе си. Така че ще се опитаме накратко да ви запознаем с тези енергийни вихри и свързаните с тях естествени камъни.

Какво са чакрите? Чакрите са енергийни вихри или спирали, които съществуват в етерното тяло. Въртенето на чакрите създава енергия в центъра им, която придава жизнена сила и енергия на организма, като определят неговото състояние.

Хората се раждаме с идеално балансирани чакри. Много лесно обаче може да се стигне до състояние на дисбаланс, който да доведе до заболяване. Емоциите ни често ни предупреждават за дисбаланс. Когато ни се свива в областта на стомаха или слънчевия сплит, трябва да имаме едно на ум и да се вслушаме в тялото си. Балансирането на чакрите подобрява здравето и емоционалното състояние. Децата например интуитивно балансират чакрите си чрез редица движения – забелязали ли сте, че много често се въртят изправени с ръце встрани? Това е чудесно упражнение за балансиране на чакри.

Освен чрез различни упражнение, лекуването на чакрите може да се подпомогне и чрез силата на естествените минерали. Още от древни времена хората осъзнават съществуването на чакрите, както и връзката им с естествените камъни. Първоначално са ги използвали интуитивно, но малко по малко са изучили влиянието им върху различните чакри. Днес все повече хора търсят значението и ролята на чакрите за живота на тялото. Говорейки за чакри, обичайно говорим за седемте основни чакри. Различни естествени минерали са най-подходящи за стимулирането на всяка от тях.

 

Коренна чакра: Най-подходящи са черните и червени камъни, като напр. хематит, оникс, яспис и корал. Те успокояват и пречистват.

Сакрална чакра: Карнеолът в случая помага при проблеми с яйчниците, бъбреците и пикочните пътища. Тази чакра е свързана най-вече с чувствеността, интимността и сексуалността.

Чакра на слънчевия сплит: Жълто-кафявите камъни (напр. тигрово око, цитрин и кехлибар) помагат за оздравяване на чакрата, която регулира личната сила, самоувереността и позитивното мислене.

Чакра на сърцето: Тази чакра е свързана с безусловната любов, състраданието и личното щастие. За нея за най-подходящи камъните на любовта – розов кварц, розов турмалин, авантюрин, жад и нефрит. Действат успокояващо и помагат при сърдечни болести и стрес.

Чакра на гърлото: Намира се над ключицата и се свързва с комуникацията. За нея са подходящи естествени минерали със син цвят – аквамарин, лазурит, тюркоаз и др. Те спомагат както за подобряване на комуникацията, така и при кашлица, болки в гърлото и проблеми с щитовидната жлеза.

Чакра на третото око: Свързва се с най-мистериозната част на тялото - епифизната жлеза - или мястото, където от древни времена се смята, че се намира „третото око“ на човека, което се приема за връзка на човека с по-дълбоки сфери на мисълта. За тази чака са подходящи аметист, звезден сапфир и др. Те помагат за  развитие на интуицията и сетивата, при проблеми с очите, ушите, при Алцхаймер и др.

Коронна чакра: Тя е точно над главата, в короната. Свързва се с хипофизната жлеза, духовността, интелекта и дълбоката мисъл. Най-подходящи камъни са планински кристал, лунен камък, диамант и опал. Те успокояват и намаляват стреса.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

Най-продавани

 

 

  Безплатна

  доставка

  над 80 лева!

 

 

 

Телефон за поръчка:

0878 104 552